Стало відомо про можливу шкоду бутильованої води
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо про можливу шкоду бутильованої води

Стало відомо про можливу шкоду бутильованої води

Майже у всіх пробах бутильованої води виявили мікропластик, що може стати причиною багатьох хвороб.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

Читайте також: 5 причин чому Київ починає збирати пластикові пакети

Відзначається, що в рамках дослідження проаналізували продукти 11-ти виробників води, які купили в 19-ти різних місцях на території дев'яти країн. За підсумками аналізу встановили, що 93% проб містять мікропластик, - вода забруднюється ним від самих пляшок.

Незважаючи на те, що вчені досі не встановили, якої це може завдати шкоди організму людини, показники є "тривожними", і перші експерименти на мишах вже показали негативні результати.

"Якщо невеликі частинки, скажімо, пластмаси, потрапляють в тканини організму, це може привести до порушення клітин внаслідок окислення, що, в свою чергу, викликає хронічні запалення. Наслідком цього ланцюга можуть бути багато захворювань", - коментує дослідження голландський експерт в області отруйних для навколишнього середовища речовин Хізер Леслі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше ряд популярних в Україні знеболюючих препаратів визнали смертельно небезпечними.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?