Україна в ООН закликала розширити санкції проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна в ООН закликала розширити санкції проти Росії

Україна в ООН закликала розширити санкції проти Росії
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Раду безпеки ООН закликали посилити санкції проти Росії через ситуацію в анексованому Криму.

Про це в рамках засідання висловилася заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Читайте також: Держдеп США різко відреагував на візит Путіна до окупованого Криму

Чиновниця інформувала членів Радбезу ООН про стрімку мілітаризацію окупованого півострова, зокрема, про розгортання другого батальйону ЗРК С-400 "Тріумф", який може на радіусі в 400 км збивати дрони, літаки, крилаті ракети, і т.п.

"Іншими словами Москва перетворить Крим на величезну військову базу з сухопутним, повітряним і морським компонентами і використовує це як майданчик для своїх військових інтервенцій в інші місця, - підкреслила Зеркаль. - Необхідно нарощувати існуючі багатосторонні і двосторонні санкції".

Вона також нагадала про триваючі репресії проти українців і кримських татар в Криму, які охарактеризувала як "ще один виклик міжнародному співтовариству".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Мінфін США розширив персональні санкції проти Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?