Смолій назвав сім головних стратегічних цілей НБУ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Смолій назвав сім головних стратегічних цілей НБУ

Смолій назвав сім головних стратегічних цілей НБУ
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Новий керівник Національного банку України Яків Смолій розповів про сім стратегічних цілей в середньостроковій перспективі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Читайте також: Нацбанк замінює дрібні паперові гривні монетами

Відзначається, що в ході найближчих трьох років НБУ буде працювати на зниження і стабілізацію інфляції, стабілізацію, підвищення ефективності та прозорості роботи банківської системи, відновлення кредитування, вільний рух капіталу, фінансову інклюзію, регулювання фінансового сектора, відкритий, незалежний центробанк.

Смолій уточнив, що шість з семи цілей спрямовані на задоволення потреб держави, громадян, суб'єктів фінансової та економічної політики і діяльності, в той час як сьома мета внутрішня і спрямована на становлення НБУ як сучасного, незалежного, ефективного відкритого банку.

Як повідомляв ONLINE.UA, 15 березня Верховна Рада звільнила з посади голови НБУ Валерію Гонтареву і призначила замість неї Якова Смолія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?