В ЄС зробили важливу заяву по "виборам" президента РФ в Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС зробили важливу заяву по "виборам" президента РФ в Криму

В ЄС зробили важливу заяву по "виборам" президента РФ в Криму
Джерело:  online.ua

ЄС не визнає і вважає порушенням міжнародного права проведення Росією "виборів" на території окупованого Криму.

Про це заявила Верховна представниця ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Держдеп США різко відреагував на візит Путіна до окупованого Криму

"Це порушення міжнародного права залишається прямим викликом для міжнародної безпеки, має серйозні наслідки для міжнародного правопорядку. Європейський Союз не визнає проведення виборів Російською Федерацією на Кримському півострові", - підкреслила Федеріка Могеріні.

Також в її заяві засуджується мілітаризація окупованого Криму, а також будівництво Керченського моста.

Варто зауважити, що в МЗС Німеччини також виступили із заявою, що не визнають результати голосування по виборам президента РФ в Криму.

"Наша позиція чітка, а саме: була незаконна анексія Криму. З нашої точки зору, Крим не є адміністративною частиною Росії і, відповідно, там не можуть проводитися вибори російського президента", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в МВС обмежили вхід до дипустанов РФ в Україні на день президентських виборів 18 березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?