Отруєння Скрипаля: творець отрути зробив важливу заяву
Категорія
Світ
Дата публікації

Отруєння Скрипаля: творець отрути зробив важливу заяву

Отруєння Скрипаля: творець отрути зробив важливу заяву
Джерело:  The Guardian

Хімічна отруйна речовина нервово-паралітичної дії "Новачок", якою був отруєний в Солсбері колишній російський шпигун Сергій Скрипаль і його донька Юлія, не могли використовувати недержавні організації чи злочинні угруповання.

Про це заявив один з творців газу "Новачок" Віл Мірзоянов, передає ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Читайте також: Особисто Путін: глава МЗС Британії зробив нову заяву у справі отруєння Скрипаля

Хімік стверджує, що подібну хімічну атаку дуже важко провести. За його словами, застосувати отруту може тільки фахівець високої кваліфікації, так як даною небезпечною зброєю можна вбити самого себе.

"Перш за все, у вас повинен бути дуже хороший щит, особливий контейнер. Активізувати ж зброю без спеціального технічного обладнання неможливо", - підкреслив Мірзоянов.

Також він додав, що навіть він не знає, як "Новачка" можна використовувати в якості зброї. Мірзоянов зазначив, що протиотрута для "Новачка" існує - це лікарські препарати атропін і афин. Ці препарати, на думку хіміка, ввели отруєним Сергію Скрипалю та його доньці, але дуже пізно. При цьому ці речовини тільки допомагають зупинити дію отрути, а не вилікувати людину від незворотних ушкоджень.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше з'явилося припущення, що нервово-паралітичну речовину типу "Новачок" до Британії могла привезти донька Скрипаля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?