Порошенко виступив з гучною заявою по ЧС-2018 в Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко виступив з гучною заявою по ЧС-2018 в Росії

Порошенко виступив з гучною заявою по ЧС-2018 в Росії

Президент України Петро Порошенко закликав весь Захід бойкотувати чемпіонат світу з футболу, який в 2018 році буде проходити в Росії.

Про це український лідер заявив в інтерв'ю німецькому медіаконцерну Funke Mediengruppe, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

Читайте також: Україна бойкотуватиме ЧС-2018 в Росії - Клімкін

Зокрема, Порошенко заявив, що був би радий, якщо вся світова спільнота оголосить бойкот РФ на прийдешньому ЧС-2018. Він висловив надію на підтримку німецького уряду, а також інших країн, які кваліфікувалися на чемпіонат.

"Чесно кажучи, я не футбольний фанат, але я хотів би бачити загальний бойкот ЧС-2018. Це важливо для мене, незважаючи на те, що на Російську Федерацію накладаються і більш ефективні санкції. Не вірте тим, хто стверджує, що санкції не досягають своєї мети", - заявив Порошенко.

Влада Німеччини вже відреагувала на заклик Порошенка бойкотувати ЧС-2018 в Росії. Новий міністр внутрішніх справ Німеччини Хорст Зеєхофер виступив проти бойкоту, зазначивши, що політичні проблеми не повинні вирішуватися в спорті.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Велика Британія заявила про готовність бойкотувати ЧС-2018 в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?