Велика Британія готує удар по "друзям Путіна": з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Велика Британія готує удар по "друзям Путіна": з'явилися подробиці

Велика Британія готує удар по "друзям Путіна": з'явилися подробиці
Джерело:  The Guardian

Британські парламентарії виступили з ініціативою зобов'язати всіх російських олігархів з оточення Путіна відзвітувати про свою власність, яка перебуває на території Сполученого Королівства, а також про джерела доходу, які дозволили їм придбати нерухоме майно.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Читайте також: Росія жорстко відповіла Британії на висилку російських дипломатів

За даними джерела, російські олігархи на території Великобританії володіють нерухомістю на суму не менше 1,1 млрд фунтів стерлінгів. Відзначається, що ця цифра може бути значно занижена через злочинні офшорні схеми.

У статті видання, зокрема, згадується перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов. Він володіє двома квартирами в Лондоні вартістью 11,4 млн фунтів стерлінгів, які знаходяться недалеко від будівлі Міноборони Великої Британії. При цьому дохід Шувалова, згідно з декларацією, становить 112 тисяч фунтів стерлінгів.

В джерелі вказано, що у відповідь на отруєння Скрипаля та вбивство Глушакова, соратника Березовського, Лондон має намір внести "поправки Магнітського" в закон про відмивання грошей. В рамках даного законопроекту вони мають намір зобов'язати всіх "друзів Путіна" відзвітувати про своє нерухоме майно, придбання якого може бути пов'язано з корупцією і порушенням прав людини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вже в найближчі дні Л ондон має намір ввести нові санкції відносно Росії у справі Скрипаля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?