Весняні снігопади в Україні: названа причина аномальної погоди
Категорія
Україна
Дата публікації

Весняні снігопади в Україні: названа причина аномальної погоди

Весняні снігопади в Україні: названа причина аномальної погоди
Джерело:  РБК Україна

Справжнє весняне тепло в Україну прийде тільки на початку травня. Причиною аномальної погоди в країні є кліматичні зміни.

Про це заявив директор НДІ гідрометеорології Володимир Осадчий, передає ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.

Читайте також: Сніговий апокаліпсис в Україні: названі області, які замете снігом

За словами Осадчого, на даний момент проходить 30-річний період похолодання. В результаті цього, аномальна погода в Україні буде спостерігатися протягом всієї весни. Експерт прогнозує, що буде не тільки холодний березень, але і прохолодний квітень.

При цьому народний синоптик Леонід Горбань вважає, що причиною весняних снігопадів в Україні є рік Венери, для якого властиві характерні зміни погоди, снігові заноси і дощі. За прогнозом Горбаня, холодна погода в країні триватиме до початку квітня, після чого потеплішає, але почнуться дощі.

"З 16 по 18 березня вдень буде до-8С°, вночі - до -12° С. І так триватиме до 25 березня. Останні дні березня днем будуть теплими - температура підніметься до + 4С°. Перший тиждень квітня, до Великодня, буде дощовим, вдень - приблизно + 12С°, вночі + 4С°. 8-10 квітня, - дощі, вдень + 12С°", - йдеться у прогнозі синоптика.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що снігопади і морози в Україні припиняться тільки наприкінці березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?