Газова суперечка: Гройсман назвав суму боргу "Газпрому" перед Україною
Категорія
Економіка
Дата публікації

Газова суперечка: Гройсман назвав суму боргу "Газпрому" перед Україною

Газова суперечка: Гройсман назвав суму боргу "Газпрому" перед Україною
Джерело:  online.ua

Російський газовий монополіст "Газпром" повинен виплатити Україні не менше 8 млрд доларів.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Грйосман в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA з посиланням на Урядовий портал.

Читайте також: Газпром проведе переговори з Нафтогазом: названі терміни і цілі

Гройсман уточнив, що тільки за рішенням Стокгольмського арбітражу "Газпром" винен Україні близько 2,5 млн доларів. Ще 6 мдрд доларів Росія повинна виплатити українській стороні за позовом Антимонопольного комітету України за порушення українського законодавства.

"Разом рахунок - понад 8,5 млрд доларів. Росія повинна заплатити нам ці гроші до копійки. Вони не хочуть це виконувати, але куди вони дінуться", - заявив Гройсман.

Як повідомляв ONLINE.UA, 15 березня російський монополіст "Газпром" вперше в 2018 році підняв тиск на вході в газотранспортну систему України до мінімального контрактного рівня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?