В ООН назвали кількість дітей, які загинули з початку війни на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

В ООН назвали кількість дітей, які загинули з початку війни на Донбасі

В ООН назвали кількість дітей, які загинули з початку війни на Донбасі

Збройний конфлікт на Донбасі забрав життя у 138 дітей, а також 80 дітей, який загинули в збитому літаку Boeing рейсу МН17.

Про це повідомила голова Моніторингової місії ООН з прав людини Фіона Фрейзер, передає ONLINE.UA з посиланням на "Дзеркало тижня".

Читайте також: "Дитячі біль і сльози": мережу зворушило відео з бійцем АТО, що допомагає дитині

Зокрема, у 2017 році було зафіксовано 7 дитячих смертей на Донбасі. Одна дитина загинула внаслідок артилерійського обстрілу, а ще шестеро - в результаті необережного поводження з боєприпасами, якими всіяна вся територія Донбасу.

Відзначається, що 95 дітей загинули під час конфлікту на Донбасі на окупованих територіях, а 35 - на підконтрольних Україні.

Слід додати, що раніше в ЮНІСЕФ виступали з серйозними побоюваннями щодо ситуації на Донбасі. В організації заявили, що боєприпаси, які не розірвалися, становлять загрозу для близько 220 тисяч дітей на сході України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в окупованому Донецьку діти підірвалися на снаряді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?