Євросоюз висунув Росії ряд вимог у справі отруєння Скрипаля
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз висунув Росії ряд вимог у справі отруєння Скрипаля

Євросоюз висунув Росії ряд вимог у справі отруєння Скрипаля
Джерело:  online.ua

Євросоюз висунув Росії ряд вимог через дані про можливу причетність Кремля до отруєння колишнього шпигуна ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки в Солсбері.

Відповідну заяву опублікувала Рада міністрів закордонних справ Євросоюзу, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Отруєння Скрипаля: творець отрути зробив важливу заяву

Рада міністрів ЄС висловила стурбованість заявою уряду Британії про причетність РФ до отруєння, а також першим за останні 70 років використанням нервово-паралітичної речовини військового класу "Новачок", розробленої в РФ.

"Використання будь-якої хімічної зброї будь-якою особою є абсолютно неприйнятним і становить загрозу безпеці кожного нас", - підкреслили в заяві.

Країни ЄС вимагають у Росії негайної відповіді на питання британського уряду в справі Скрипаля, а також розкриття програми "Новачок" перед Організацією із заборони хімічної зброї.

Як повідомляв ONLINE.UA, через отруєння Сергія Скрипаля Британія вже вислала дипломатів РФ з країни, тепер про вживання таких заходів думають в Польщі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?