Угорщина висунула Україні новий жорсткий ультиматум
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина висунула Україні новий жорсткий ультиматум

Угорщина висунула Україні новий жорсткий ультиматум

Влада Угорщини має намір бойкотувати всі важливі переговори по Україні на рівні ЄС і НАТО, якщо українська сторона не внесе зміни в закон про освіту, який нібито порушує права нацменшин.

З таким ультиматумом виступив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто, передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Читайте також: Міжнародна кампанія брехні: в Угорщині Україні пред'явили гучні звинувачення

На Раді ЄС, яка проходила на рівні міністрів закордонних справ Сийярто заявив, що Україна не залишає Угорщині іншого виходу, крім як блокувати її євроатлантичні і європейські прагнення. Глава МЗС Угорщини наполягає, щоб новий закон про освіту відклали до 2023 року.

"Угорщина охоче повернеться до позиції підтримки України, якщо Київ буде гарантувати, що закон про освіту не вступить в силу до 2023 року і що в його текст буде внесено суттєві зміни",- підкреслив Сийярто.

Також угорський міністр закордонних справ виступив проти планів Міноборони України відновити військову частину в Берегово. Він висловив тривогу з приводу того, що батальйон з українськими військовими буде розміщений в місті, де більшу частину населення складають угорці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада Угорщини звинуватила Україну в підготовці законопроектів, що обмежують права угорської меншини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?