В Україні запустили онлайн-сервіс для відстеження цін
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні запустили онлайн-сервіс для відстеження цін

В Україні запустили онлайн-сервіс для відстеження цін
Джерело:  online.ua

Мінекономрозвитку спільно з Офісом Ефективного регулювання запустили зручний онлайн-сервіс, який дозволяє українцям відстежувати ціни на товари в популярних супермаркетах.

Інструмент розміщений на сайті"Платформа ефективного регулювання", передає ONLINE.UA.

Читайте також: В Україні запустили сайт моніторингу робочого стажу і розміру пенсії

Онлайн-конструктор дозволяє переглянути не тільки споживчі ціни, а й скористатися інфляційним калькулятором, який показує, як в певних тимчасових рамках змінювалися ціни в країні.

Дані про зміни цін в магазинах обнавляются щодня, а динаміка цін на ринку по регіонах - кожні два тижні. Користувач за допомогою ресурсу також може ознайомиться з цінами на соціально важливі товари.

Відзначається, що онлайн-сервіс для відстеження цін автоматично збирає дані з відкритих джерел - Держстат, НБУ, Євростат і Світовий банк. Найближчим часом планується запустити аналогічний сервіс за індексом доступності житла.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні значно подорожчав "національний" продукт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?