У Франції затримали екс-президента Саркозі: названі причини
Категорія
Світ
Дата публікації

У Франції затримали екс-президента Саркозі: названі причини

У Франції затримали екс-президента Саркозі: названі причини
Джерело:  Reuters

У передмісті Парижа затримали колишнього президента Франції Ніколя Саркозі. Політика взяли під варту для допиту у справі про фінансові порушення його виборчої кампанії в 2007 році.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Читайте також: Каддафі фінансував президентські кампанії в Україні, Франції та США - ЗМІ

Допит Саркозі запланований на 20 березня. За даними джерела, правоохоронці мають право дві доби тримати екс-президента під вартою, якщо йому не будуть пред'явлені звинувачення.

Слід зазначити, що це буде перший допит Саркозі у кримінальній справі, яка триває вже більше трьох років. Його підозрюють в незаконному фінансуванні виборчої кампанії, на яку міг виділити не менше 50 млн євро колишній диктатор Лівії Муаммар Каддафі.

Проти Саркозі також порушено ще одну кримінальну справу за фінансові махінації під час його виборчої кампанії в 2012 році. За інформацією прокуратури, він витратив на неї більше 18 млн євро, що в рази перевищує суму, передбачену законом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що екс-президент Франції Саркозі стане фігурантом розслідування про проведення ЧС-2022 в Катарі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?