Перехід на літній час в Україні в 2018 році: коли переводити годинник
Категорія
Україна
Дата публікації

Перехід на літній час в Україні в 2018 році: коли переводити годинник

Перехід на літній час в Україні в 2018 році: коли переводити годинник
Джерело:  online.ua

Україна готується до переходу на літній час. У 2018 році переводити годинник випало на 25 березня. У цей день о 03:00 стрілки годинника потрібно буде перевести на годину вперед, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Гороскоп для всіх знаків зодіаку на тиждень з 19 по 25 березня

Переведення годинника на літній і зимовий час в Україні проводиться два рази на рік - в останню неділю березня і останню неділю жовтня, коли стрілки годинників переводяться на годину назад. Такий порядок був введений ще з часів СРСР з метою економії енергоресурсів.

Переведення годинника на літній час проводиться більш ніж в 70 країнах світу, серед яких США, Мексика і Канада. При цьому близько 60% всіх країн світу відмовилися від зміни сезонного часу.

В Україні неодноразово піднімалося питання про скасування переведення годинника. Також воно розглялося в Європарламенті, до якого звернулися громадяни ЄС, стурбовані негативними наслідками зміни сезонного часу на організм людини. Але перехід на літній і зимовий час, як і раніше продовжує практикуватися.

Медики нагадали українцям, що перехід на літній час може негативно відбитися на їх самопочутті. Вони закликали за кілька днів до переведення годинників почати адаптуватися до нового часу. Щоб легше пережити зміну часу, вони рекомендують щодня зрушувати час пробудження і відходу до сну на 15 хвилин, відмовитися від нездорової їжі, алкоголю і фізичних навантажень, а також проводити більше часу на свіжому повітрі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, як будуть відпочивати українці в 2018 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?