На виборах в Раду українці можуть підтримати "Батьківщину", БПП і "За життя" - пул соціологів
Категорія
Політика
Дата публікації

На виборах в Раду українці можуть підтримати "Батьківщину", БПП і "За життя" - пул соціологів

На виборах в Раду українці можуть підтримати "Батьківщину", БПП і "За життя" - пул соціологів
Джерело:  apostrophe.ua

Політичні сили, що знаходяться сьогодні при владі, втрачають довіру українців в той час, як партії, не представлені або представлені в парламенті в меншості, продовжують завойовувати симпатії. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного спільно експертами трьох соціологічних груп: Інституту аналізу та прогнозування, Центру «Соціальний моніторинг» та Українського інституту соціальних досліджень імені Олександра Яременка, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Апостроф ».
Згідно з результатами, якби вибори до ВР України проходили на наступному тижні, більшість виборців віддали б свої голоси за Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» (12,9% респондентів). На другому місці опинилася б партія «Блок Петра Порошенка" Солідарність "» (8,2%). На третьому місці - партія «За життя» (7%).

На четвертому місце опинився б «Опозиційний блок» і партія «Громадянська позиція» з 6,9% голосів, п'яте зайняла б «Радикальна партія Олега Ляшка» (6,3%). Шосте місце - партія «Об'єднання «Самопоміч»» (4,7% респондентів). Замикали б список Всеукраїнське об'єднання «Свобода» (2,7%) і «інша партія» (9,4%).


Респондентів також попросили відповісти, за кого вони віддали б свій голос в тому випадку, якщо б обрана ними партія не брала участі у виборах. За результатами даного опитування, на першому місці опинилася партія «Громадянська позиція» (7%), на другому - Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» (6,6%), на третьому - партія «За життя» (5,7%). Партія «Об'єднання «Самопоміч»» посіла четверте місце (3,8%), п'яте - «Опозиційний блок» (3,4%). Далі йдуть «Радикальна партія Олега Ляшка» (3,1%), партія «Блок Петра Порошенка" Солідарність "» (2,8%), Всеукраїнське об'єднання «Свобода» (1,5%) і партія «Відродження» (1% ).

Що стосується президентських виборів, то якби вони проходили на наступному тижні, голоси українців розподілилися б таким чином: на першому місці Юлія Тимошенко (13%), на другому - Петро Порошенко (8,6%), на третьому - Анатолій Гриценко та Вадим Рабинович (6,7%). Четверте місце зайняв би Юрій Бойко (6,6%), п'яте - Олег Ляшко (6,4%). Далі йдуть Андрій Садовий (4,7%), Олег Тягнибок (3,7%) і Арсеній Яценюк (0,6%). При цьому 9,4% віддали б свій голос за «іншого кандидата».


Дослідження проводилося з 6 по 18 березня 2018 року по всій території України (за винятком АР Крим і тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей). Методом індивідуального інтерв'ю віч-на-віч всього було опитано 2015 осіб. Статистична похибка при достовірних 95% і співвідношенні змінних від 0,1: 0,9 до 0,5: 0,5 складає 1,34-2,24%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?