Затримання Саркозі: екс-президенту Франції пред'явили офіційне звинувачення
Категорія
Світ
Дата публікації

Затримання Саркозі: екс-президенту Франції пред'явили офіційне звинувачення

Затримання Саркозі: екс-президенту Франції пред'явили офіційне звинувачення
Джерело:  BBC

Колишнього президента Франції Ніколя Саркозі після двох діб допиту відпустили на свободу, але йому були пред'явлені офіційні звинувачення про незаконне фінансування передвиборної кампанії з боку Каддафі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Читайте також: Каддафі фінансував президентські кампанії в Україні, Франції та США - ЗМІ

За даними джерела, після звільнення з-під варти Саркозі перебуває під слідством. Це означає, що проти нього є достатня кількість доказів, які підтверджують його зв'язок з лівійським диктатором, який за даними слідства, виділив на виборчу кампанію Саркозі в 2007 році 50 млн євро. Сам Саркозі звинувачення на свою адресу категорично заперечує.

У той же час старший син лівійського диктатора Саїф аль-Іслам Каддафі заявив, що у нього є достатньо доказів проти Саркозі, які він готовий надати слідству. Він запевняє, що був свідком перших поставок грошей колишньому начальнику штабу Саркозі в Тріполі.

Слід зазначити, що пасивна корупція, незаконне фінансування виборчої кампанії і приховування лівійських державних коштів не єдині злочини, в яких підозрюють екс-президента Франції. Проти нього порушено справу про незаконне фінансування виборчої кампанії в 2012 році, а також про сприяння у просуванні заявки Катару на ЧС-2022 за хабар.

Як повідомляв ONLINE.UA, Ніколя Саркозі затримали 20 березня. Його взяли під варту для допиту по справі про фінансові махінації під час передвиборної кампанії в 2007 році, коли він переміг на виборах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?