США планують збільшити фінансову допомогу Україні: названа сума
Категорія
Політика
Дата публікації

США планують збільшити фінансову допомогу Україні: названа сума

США планують збільшити фінансову допомогу Україні: названа сума
Джерело:  online.ua

Конгрес США запропонував збільшити військову допомогу Україні. У 2018 році загальний обсяг фінансової допомоги визначено в розмірі 620,7 млн доларів.

Про це повідомила прес-служба посольства України США на офіційній сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Ганьба: США пригрозили Україні скороченням допомоги

Згідно із законопроектом, 200 млн доларів США планують виділити на надання військово-технічної допомоги Україні. Вона включає в себе підготовку військовослужбовців, надання летальної зброї і військової техніки, а також розвідувальну підтримку ЗСУ.

Ще 420,7 млн доларів будуть спрямовані на підтримку України за програмою "Міжнародне військове фінансування".

Відзначається, що запланована фінансова допомога Україні на 2018 рік на 60 млн доларів перевищує розмір допомоги в минулому році. За неї ще будуть голосувати в Сенаті і Палаті представників. Законопроект набуде чинності після підписання президентом США.

Як повідомляв ONLINE.UA, наприкікінці 2017 року у Конгресі США схвалили виділення $350 млн на військову допомогу Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?