Газпром в збитку: в ЄС прийняли серйозне рішення по "Північному потоку-2"
Категорія
Світ
Дата публікації

Газпром в збитку: в ЄС прийняли серйозне рішення по "Північному потоку-2"

Газпром в збитку: в ЄС прийняли серйозне рішення по "Північному потоку-2"
Джерело:  Reuters

Європарламентарі включили російський газопровід "Північний потік-2" в новий законопроект, який поширює на нього норми внутрішнього ринку ЄС. Таким чином, "Газпром" втратить доходів від прокачування газу в обхід України.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Читайте також: У "Газпрому" виникли серйозні проблеми з транзитом газу в обхід України

За даний законопроект проголосував 41 депутат ЄП. Проти нього виступили 13 європарламентарів, ще 9 депутатів - утрималися.

Відзначається, що на даний момент "Північний потік-2", який повністю належить "Газпрому", не відповідає нормам газової деріктіви ЄС. Після того, як нові правила вступлять в силу, російський монополіст буде змушений виконати всі вимоги ЄС, що суперечить його інтересам.

Зокрема, за новими нормами "Північний потік-2" будуть зобов'язані передати в обслуговування незалежному операторові, що позбавить "Газпром" прибутку від прокачування газу. При цьому незалежна компанія буде зобов'язана виставляти потужності "Північного потоку-2" на аукціон, але російський монополіст зможе викупити не більше їх половини і тільки по рішенню ЄК.

Як повідомляв ONLINE.UA, США планують ввести нові санкції проти "Північного потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?