Стовбурові клітини здатні лікувати серйозну недугу - вчені
Категорія
Технології
Дата публікації

Стовбурові клітини здатні лікувати серйозну недугу - вчені

Стовбурові клітини здатні лікувати серйозну недугу - вчені
Джерело:  Hi-News

Нейробіологи з Каліфорнії знайшли спосіб трансплантації стовбурових клітин людини при лікуванні травм спинного мозку. Вони провели експеримент на травмованих мавпах, до яких після впровадження клітинного коктейлю повернулася здатність рухати кінцівками, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Новий тренд свідомих батьків: українці зберігають стовбурові клітини своїх дітей

Унікальний експеримент по лікуванню приматів з травмами спинного мозку стовбуровими клітинами людини провів вчений Марк Тушинський. Він повідомив, що вже через два місяці після того, як клітини були трансплантовані в організм мавп, був помітний вражаючий прогрес.

Відзначається, що через дев'ять місяців після початку експерименту до знерухомлених приматів, у яких були травми спинного мозку, повернулася здатність хапати руками предмети. Цей результат, на думку експертів, є проривом в області регенеративної медицини.

При цьому Тушинський підкреслив, що про ефективне лікування трам спинного мозку у людей за допомогою стовбурових клітин поки говорити рано. Він анонсував масштабну роботу своєї команди, після якої можливо з'явиться можливість застосовувати стовбурові клітини в терапії для людей.

Як повідомляв ONLINE.UA, стовбурові клітини можуть допомогти людям повернути зір.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?