Порошенко підписав закон про освіту для дітей учасників АТО
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко підписав закон про освіту для дітей учасників АТО

Порошенко підписав закон про освіту для дітей учасників АТО
Джерело:  online.ua

Учасникам АТО, особам, які отримали інвалідність на війні, а також їм дітям, будуть надаватися державні пільги на навчання в професійно-технічних і вищих закладах України.

Відповідний закон 22 березня підписав президент України Петро Порошенко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Адміністрації українського глави.

Читайте також: Невідкладно: Порошенко вніс в Раду законопроект про валюту

Даний законопроект дозволяє повністю або частково оплатити навчання в вишах учасникам АТО і їх дітям з державного бюджету. Він вступить в силу з 1 січня 2019 року.

Відповідно до закону, учасники АТО та їх діти зможуть не тільки безкоштовно навчатися у вишах, а й отримувати пільгові довгострокові кредити на здобуття освіти. Їм також будуть виплачуватися соціальні стипендії, безкоштовно видаватися підручники, а також надаватися безкоштовне проживання в гуртожитках при навчальних закладах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко підписав важливий закон про покарання за доведення до самогубства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?