У Британії Путіна порівняли з Гітлером, в Росії образилися
Категорія
Світ
Дата публікації

У Британії Путіна порівняли з Гітлером, в Росії образилися

У Британії Путіна порівняли з Гітлером, в Росії образилися
Джерело:  The Guardian

Президент Росії Володимир Путін для посилення іміджу країни використовує ті ж методи, що свого часу і лідер нацистської Німеччини Адольф Гітлер.

Про це міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон висловився під час виступу в парламенті, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Читайте також: У Росії у Путіна і Гітлера знайшли відразу кілька схожих рис

"Путін поводиться агресивно і не бере до уваги поради міжнародних партнерів. Путін прагне створювати проблеми де можливо, тому що бажає показати громадянам своєї країни, що після розпаду Радянського Союзу Росія знову сильна, оскільки думає, що вона програла", - підкреслив Джонсон.

На його думку, Кремль використовує Чемпіонат світу з футболу таким же чином, як і Гітлер використовував Олімпійські ігри 1936 року, однак, карати за це британську команду і вболівальників було б несправедливо.

Посол Росії в Великобританії Олександр Яковенко назвав такі слова Джонсона "неприйнятними і цілком безвідповідальними".

"Ніхто не має права ображати росіян, які перемогли нацизм і втратили більше 25 мільйонів людей, порівнюючи нашу країну з нацистською Німеччиною, - заявив він. - Ми впевнені на рахунок чемпіонату і раді бачити кожного".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Борис Джонсон висловлювався про те, що Володимир Путін не є демократично обраним президентом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?