Донбас на порозі нової катастрофи: жителі в шоці від чергового рішення ватажка "ДНР"
Категорія
Події
Дата публікації

Донбас на порозі нової катастрофи: жителі в шоці від чергового рішення ватажка "ДНР"

Донбас на порозі нової катастрофи: жителі в шоці від чергового рішення ватажка "ДНР"
Джерело:  online.ua

Так звана "влада ДНР" прийняла рішення зупинити відкачування води з шахти "Юнком" в Донецькій області. Місцеві жителі вважають, що після цього Донбасу не уникнути екологічної катастрофи, яка крім Донецької області, торкнеться Маріуполя і Азовського моря.

Тривожні коментарі по даній ситуації мешканці "ДНР" активно залишають в соцмережах, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Ватажок "ДНР" висунув нову обурливу загрозу Україні: опубліковано відео

При цьому "начальник відділу реструктуризації та закриття вугільних підприємств Міненерговугілля ДНР" Олексій Смислов запевняє, що ліквідація шахти з повним її затопленням не викличе екологічних наслідків. Він посилається на висновки вчених ряду профільних наукових інститутів, назви яких, правда, не приводить.

Смислов додав, що відкачка води на шахті "Юнком", на якій майже 40 років тому був проведений ядерний вибух, буде повністю припинена вже 14 квітня.

"Прип'ять № 2 все ближче", "Спочатку Росія знищила економіку на Донбасі, тепер вирішила знищити екологію", "РФ вбиває екологію Донбасу, щоб регіон ніколи не стали відновлювати", "Буде неживий буфер", - пишуть місцеві жителі.

Також один з користувачів мережі написав, що нове рішення бойовиків є нічим іншим, як екологічним тероризмом, який матиме серйозні і незворотні наслідки для мешканців Донбасу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Захарченко заборонив жителям "ДНР" виїжджати на територію України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?