YouTube атакував вірус-шпигун, який краде дані користувачів
Категорія
Технології
Дата публікації

YouTube атакував вірус-шпигун, який краде дані користувачів

YouTube атакував вірус-шпигун, який краде дані користувачів
Джерело:  online.ua

З середини березня інтернет-сервіс YouTube атакує небезпечний вірус-шпигун, який призначений для викрадення особистих даних користувачів. Уразливими від поширюваного трояна виявилися усі комп'ютери, що працюють на платформі Windows.

Про це повідомили фахівці з кібербезпеки компанії Dr.Web в своєму блозі, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Facebook викрили в зливі інформації про користувачів

Повідомляється, що вірус-шпигун здатний викрадати файли і доступ до облікових записів користувачів. Він зберігає отриману інформацію в архів і пересилає зловмисникам, які розробили шкідливе програмне забезпечення.

Вірус поширюється через посилання, зазначені під відео. Він заманює користувачів в основному корисними додатками і путівниками до комп'ютерних ігор. Для більшого переконання користувачів завантажити шкідливий файл на свій комп'ютер, під цими відео розміщують сотні позитивних коментарів, написаних з фейкових акаунтів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, Ілон Маск відреагував на скандал з витоком даних з Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?