Україна перейшла на літній час: як перевести годинник і що важливо знати українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна перейшла на літній час: як перевести годинник і що важливо знати українцям

Україна перейшла на літній час: як перевести годинник і що важливо знати українцям
Джерело:  online.ua

У неділю, 25 березня Україна перейшла на літній час. Годинники перевели на годину вперед о 3:00 відповідно до постанови Кабміну України від травня 1996 року, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Вихідні в 2018 році: як будуть відпочивати українці на свята

Перехід на літній та зимовий час в Україні і ще в багатьох країнах світу проводиться з метою економії споживання електроенергії. При цьому 60% країн вже відмовилися від переведення годинників, вважаючи зміну сезонного часу недоцільною.

Нагадаємо, українці кожні півроку переводять годинники на літній і зимовий час, починаючи з 1981 року. У 2012 році українська влада мала намір скасувати сезонний часовий перехід, але це питання так і залишилося відкритим.

У той же час медики виступають проти переходу на літній час, підкреслюючи, що переведення годинників негативно відбивається на здоров'ї людини. Щоб легше пережити переведення годинників, бо цей процес супроводжується додатковим стресом на організм, фахівці рекомендують в ці дні максимально розвантажити свій день - більше гуляти на свіжому повітрі, знизити фізичне навантаження, відмовитися від кави і алкоголю, а також вживати тільки легку їжу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в 2018 році Землю накриє кілька десятків потужних магнітних бурь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?