У Раді пояснили, чому Україна не висилає російських дипломатів
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді пояснили, чому Україна не висилає російських дипломатів

У Раді пояснили, чому Україна не висилає російських дипломатів
Джерело:  online.ua

Дипломатичні відносини Росії і України зведені до мінімуму, а в країні вже давно немає російського посла, як і в РФ українського.

Про це написала на своїй сторінці в соцмережі перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, пояснюючи, чому Україна не приєднується до країн ЄС і не висилає російських послів з країни, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Євросоюз прийняв важливе рішення щодо РФ у справі отруєння Скрипаля

За словами Геращенко, в Україні на даний момент знаходяться кілька рядових дипломатів і консулів з РФ, висилка яких негативно позначиться на долі українських політв'язнів в Росії.

"Висилка російських консулів викличе висилку українських консулів - і наші політв'язні в РФ залишаться один на один з мордором, без шансу хоча б раз в кілька місяців побачити українського представника, відчути мінімальну підтримку", - підкреслила Геращенко.

Вона нагадала, що в російській в'язниці на сьогоднішній день знаходяться Микола Карпюк, Станіслав Кліх, Павло Гриб, Роман Сущенко і ще цілий ряд заручників. Тому вона закликала не розганяти в соцмережах чутки про "чергову зраду" через те, що ЄС висилає російських дипломатів, а Україна не приєднується до цього процесу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вислати російських дипломатів з країни має намір влада Польщі через отруєння Скрипаля в Британії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?