Справа Савченко та Рубана: Луценко назвав можливий "мозковий центр" перевороту
Категорія
Політика
Дата публікації

Справа Савченко та Рубана: Луценко назвав можливий "мозковий центр" перевороту

Справа Савченко та Рубана: Луценко назвав можливий "мозковий центр" перевороту
Джерело:  online.ua

Генпрокурор Юрій Луценко вважає, що "мозковим центром" плану зі зміни конституційного ладу в Україні могла бути партія "Український вибір", на чолі якої знаходиться кум президента РФ Віктор Медведчук.

Про це він висловився в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: У Кремлі прокоментували "вербування" Савченко російськими спецслужбами

У ГПУ помітили, що за два тижні до подій із затриманням нардепа Надії Савченко та Володимира Рубана в Україні ліквідували кілька своїх контрольованих Москвою "антиукраїнських гнізд" з організації підривної діяльності в Дніпрі, Львові, Харкові, в Миколаївській та Київській областях.

"Центром таких дій, за багатьма даними, може бути партія, яка називається "Український вибір", яку очолює пан Медведчук. І ми дійсно цим займаємося більше року", - підкреслив Луценко.

Він розповів, що зараз вивчаються можливі контакти Медведчука, Савченко і Рубана, і що штурм Жовтневого палацу прихильниками Міхеїла Саакашвілі в Києві був частиною плану з дестабілізації обстановки в Україні.

"Те, що є якийсь глобальний план зі зміни, усунення конституційного ладу в Україні, я впевнений - існує. І ми шукаємо цей мозковий центр", - резюмував Луценко.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше український лідер Петро Порошенко назвав справи Міхеїла Саакашвілі і Надії Савченко "операціями з викриття ворожого кубла".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?