Москва різко відреагувала на дипломатичний бойкот усього світу
Категорія
Політика
Дата публікації

Москва різко відреагувала на дипломатичний бойкот усього світу

Москва різко відреагувала на дипломатичний бойкот усього світу
Джерело:  ТАРС

Росія негайно відповість на масову висилку своїх дипломатів з США та інших країн, в числі яких Україна, Франція, Німеччина і Польща.

Про це заявив прес-секретар глави Росії Дмитро Пєсков, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Читайте також: Отруєння Скрипаля: Британія склала список найбільш абсурдних фейків РФ

В офіційній заяві Пєскова йдеться, що Путін шкодує про прийняте Заходом рішення, але обов'язково відповість на нього, користуючись принципом взаємності.

У МЗС РФ дипломатичний бойкот усього світу назвали недружнім і лицемірним кроком, на який обов'язково послідує відповідь по кожній країні, яка прийняла рішення вислати дипломатів РФ.

"По всьому тому, що ми бачили, безумовно, буде відповідь. По кожній країні будуть відповідні заходи прийняті: і з висилання дипломатів і щодо закриття генерального консульства Росії в США, зокрема, в Сіетлі", - прокоментувала ситуацію офіційний представник російського МЗС Марія Захарова.

Нагадаємо, на сьогоднішній день рішення про висилку російських дипломатів прийняли кілька десятків країн. Така відповідь була дана Москві на отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Зокрема, з США будуть вислані 60 дипломатів з РФ, з України - 13, з Фінляндії, Естонії, Латвії, Литви, Румунії, Ховар, Угорщини, Швецмм і Норвегії - по одному, з Польщі, Франції, Німеччини та Канади - по 4 , з Іспанії, Данії, Албанії та Нідерландів - по 2. Велика Британія на сьогоднішній день вже вислала 23 російських дипломатів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Ісландія і Австралія приєдналися до дипломатичного бойкоту Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?