Вчені зробили важливе відкриття про невиліковну хворобу
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені зробили важливе відкриття про невиліковну хворобу

Вчені зробили важливе відкриття про невиліковну хворобу
Джерело:  Hi-News

Цукровий діабет має п'ять типів, а не два, як вважається на сьогоднішній день. Про це заявили шведські вчені з Інституту молекулярної медицини, які провели масштабне дослідження, результати якого поставили під сумнів чинну кваліфікацію невиліковного захворювання, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Стовбурові клітини здатні лікувати серйозну недугу - вчені

В ході експерименту, в якому взяли участь майже дев'ять тисяч пацієнтів з цукровим діабетом, було встановлено, що хворобу треба кваліфікувати за п'ятьма типами, три з яких мають важкі форми, а два - легкі. За твердженням медиків, перший важкий тип цукрового діабету є формою захворювання, яка дає ускладнення у вигляді ниркової недостатності, другий - цукровий діабет з інсуліновою недостатністю не аутоімунної природи, а третім - аутоімунна інсулінова недостатність. До четвертого і п'ятого типу діабету вчені віднесли захворювання, що виникли через вікові зміни підшлункової залози і ожиріння.

На підставі отриманих даних вчені прийшли до висновку, що на сьогоднішній день пацієнти з цукровим діабетом можуть отримувати неадекватне лікування, яке не приносить результатів. Вони закликали ретельніше підходити до діагностики захворювання, лікування якого не завжди вимагає інсулінотерапії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в світі з'явився новий смертельний вірус, який страшніше Ебола і лихоманки Ласса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?