Рабінович: Влада вважає досягненням "сміховинне" підвищення пенсій
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рабінович: Влада вважає досягненням "сміховинне" підвищення пенсій

Рабінович: Влада вважає досягненням "сміховинне" підвищення пенсій
Джерело:  rbc.ua

Заяву про те, що влітку українських пенсіонерів чекає надбавка в розмірі 62 гривень, зробив в ефірі телеканалу «112 Україна» народний депутат Верховної Ради, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович. Про це повідомляє « РБК-Україна », передає ONLINE.UA.

«Вже влітку в рамках індексації українські пенсіонери «розбагатіють» аж на 62 гривні. Уряд має намір влітку підняти пенсії з 1373 до 1435 гривень, а в грудні - до 1497 гривень. Що вам сказати? Це дійсно «революційний» крок, люди зроблять крок вже в наступне тисячоліття», - зазначив політик.

Він також підрахував, скільки необхідно працювати українцям, щоб заслужити відповідну пенсію.

«Шляхом нескладних математичних операцій можна підрахувати, що завдяки їх« інноваційному підходу »в перетворенні пенсійної системи людина, яка 35 років буде платити пенсійні внески від зарплати 6 тисяч гривень, в результаті буде отримувати пенсію 1600 гривень. Якщо ж українець отримує мінімальну зарплату, то він зможе розраховувати на мінімальну пенсію. До прийняття «пенсійної реформи» один відпрацьований рік при розрахунку пенсії оцінювався в 1,35% від розрахункового заробітку, зараз же - 1%. І це вони називають «революцією» і «пенсійною реформою», - обурився він.

Народний депутат також зазначив, що інфляція в Україні істотно випереджає зростання соціальних стандартів. При цьому політики і чиновники воліють замовчувати про її реальні розміри, продовжуючи хвалитися фактично фіктивними підвищенням пенсій і зарплат.

«Інфляція - це показник, який вказує, наскільки зросли ціни. Те, що раніше можна було купити за 78 гривень, у 2017 році стало можливим купити вже за 100 гривень. Тим часом Кабмін підвищує пенсії на всього лише 62 гривні. І це ще не враховується інфляція 2018 года!» - розповів політик.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?