Вчені здійснили черговий прорив в області регенеративної медицини
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені здійснили черговий прорив в області регенеративної медицини

Вчені здійснили черговий прорив в області регенеративної медицини
Джерело:  Hi-News

Австралійські вчені вивели новий різновид стовбурових клітин з подвійною функцією, які дозволять лікувати серйозні захворювання, відновлення після яких на сьогоднішній день вважалося неможливим. Ці клітини отримали назву мезоендотеліальні - вони здатні не тільки перетворюватися в тканини, а й мають кровоносні судини, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Новий тренд свідомих батьків: українці зберігають стовбурові клітини своїх дітей

Важливе відкриття зробили експерти з Університету Квінсленда. Вони провели експеримент з вирощування ендотеліальних клітин, витягнутих з плаценти. Результат здивував - отримані клітини, як виявилося, мали подвійну функцію.

Спочатку експерти не повірили в отриманий результат і навіть почали шукати помилку при проведенні дослідження. Але пізніше переконалися, що отримали дійсно подвійні стовбурні клітини, чого раніше неможливо було досягти в лабораторних умовах.

Новий різновид стовбурових клітин, на думку вчених, допоможе зробити прорив у багатьох галузях медицини. З їх допомогою медики зможуть зрощувати зламані кістки, відновлювати пошкоджені хрящі і навіть кровоносні судини.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше вчені довели, що стовбурові клітини здатні лікувати травми спинного мозку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?