Стало відомо, скільки заробили бойовики "ДНР" на блокуванні Vodafone
Категорія
Події
Дата публікації

Стало відомо, скільки заробили бойовики "ДНР" на блокуванні Vodafone

Стало відомо, скільки заробили бойовики "ДНР" на блокуванні Vodafone
Джерело:  online.ua

За час блокування українського оператора мобільного зв'язку Vodafone на території "ДНР" бойовики заробили близько 1 мільйона доларів. Цей показник, на думку місцевих жителів, яскраво демонструє, кому було вигідно їх ізолювати.

Про це йдеться в аналітичній доповіді громадської організації "Донецький інститут інформації", передає ONLINE.UA.

Читайте також: Проблеми зі зв'язком на Донбасі: бойовики зробили нахабну пропозицію

У доповіді зазначено, що цю суму бойовики заробили тільки на продажу стартових пакетів власного мобільного оператора "Фенікс", який запустили на базі захоплених станцій українського оператора "Київстар". Вказується, що за останні два місяці було продано не менш 500 тисяч стартових пакетів, ціна на які становить 120 рублів (близько 60 грн.).

Місцеві жителі "ДНР" обурені тим, що відбувається. Вони не виключають, що в зв'язку з підвищеним попитом на "Фенікс", окупанти піднімуть тарифи на зв'язок.

Слід нагадати, що зв'язок Vodafone в "ДНР" пропав 11 січня 2018 року по технічним причинам. Співробітники компанії українського мобільного оператора так і не змогли домовиться з бойовиками про проведення ремонтних робіт.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики придумали новий спосіб заробляти на місцевих жителях "ДНР".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?