Лідери Нормандської четвірки зробили важливу заяву по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Лідери Нормандської четвірки зробили важливу заяву по Донбасу

Лідери Нормандської четвірки зробили важливу заяву по Донбасу
Джерело:  online.ua

Найближчим часом лідери Нормандської четвірки планують провести переговори щодо прискорення реалізації Мінських домовленостей по Донбасу. Вони привітали домовленість про перемир'я на Великдень і закликали докласти більше зусиль для обміну заручників у форматі "всіх на всіх".

Про це йдеться в спільній заяві лідерів країн Нормандської четвірки, яка було опублікована на сайті президента України, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Лавров виступив з важливою заявою по Донбасу

Відзначається, що лідери Німеччини, України, Франції та Росії, які входять до складу Нормандської четвірки, підтвердили свою відданість Мінським угодам за всіма пунктами, включаючи сферу безпеки, політичні, гуманітарні і соціально-економічні виміри. Шляхи прискорення імплементації цих домовленостей планують розглянути в найближчі місяці.

Також у заяві відзначаютьсяуспіхи Тристоронньої контактної групи, якій вдалося домовиться про новий режим припинення вогню на Донбасі, який вступає в силу з 30 березня. Також політики наголошують на важливості присутності спостережної місії ОБСЄ на Донбасі.

Як повідомляв ONLINE.UA, в третю річницю "Мінська-2"Україна нагадала, що Росія досі не виконала жодного пункту угод.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?