Другий "Блакитний Місяць": коли українці зможуть побачити рідкісне явище
Категорія
Україна
Дата публікації

Другий "Блакитний Місяць": коли українці зможуть побачити рідкісне явище

NASA
Другий "Блакитний Місяць": коли українці зможуть побачити рідкісне явище

31 березня українці зможуть спостерігати рідкісну астрономічну подію - на небосхилі вдруге за місяць зійде Блакитний Місяць. Другий повний місяць можна буде спостерігати в 14:35 за київським часом.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу NASA.

Читайте також: "Кривавий блакитний супермісяць": опубліковані відео та фото дивного космічного явища

В агентстві нагадали, що перший березневий повний місяць українці спостерігали 3 березня в 2:51 за київським часом. Другий "Блакитний Місяць", який очікується наприкінці березня, стане останнім унікальним астрономічним явищем на наступні три роки - наступний подібний повний місяць земляни побачать тільки в жовтні 2020 року.

Слід зазначити, що в 2018 році жителям Землі вкрай пощастило на унікальні астрономічні явища. У січні над нашою планетою зійшов"кривавий блакитний супермісяць", який в себе включив відразу три "місячних" феномена. Останній раз така подія відбувалася в березні 1866 року.

Раніше ONLINE.UA публікував пряму трансляцію місячного затемнення, яке сталося 31 січня 2018 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?