Голову САП Холодницького можуть звільнити: деталі справи
Категорія
Політика
Дата публікації

Голову САП Холодницького можуть звільнити: деталі справи

Голову САП Холодницького можуть звільнити: деталі справи

Керівника САП Назара Холодницького підозрюють в зливі інформації про обшуки, чиненні тиску на посадових осіб, підбурюванні свідків, через що він може позбутися посади.

Про це розповів глава НАБУ Артем Ситник, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Дзеркало тижня".

Читайте також: У САП запропонували запобіжний захід Трухановому

Відзначається, що справу проти Холодницького почали близько півроку тому, - тоді протягом довгого часу фіксувалися дані про "дивні і непояснені" дії Холодницького, однак, після його спроби перешкоджання розслідуванню справи мера Одеси Геннадія Труханова робітники ГПУ і НАБУ серйозно зайнялися збором доказової бази.

Зокрема, місяць в кабінеті глави САП велося прослуховування.

"По-перше, мова йде про злив інформації про підготовлювані обшуки тим людям, у яких ці обшуки повинні були проводитися. По-друге, про тиск на певних посадових осіб для прийняття ними певних рішень, - підкреслив Ситник. - Зокрема, тиск на суд з метою, щоб він не розглядав клопотання детективів НАБУ про проведення обшуку в особи, яка є другом Холодницького".

30 березня Генпрокурор Юрій Луценко інформував про подачу скарги в Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів про усунення Холодницького.

Варто зауважити, що сам глава САП зізнався, що дійсно знайшов пристрій прослуховування в своєму кабінеті. За його словами, записи з його кабінету можуть використати "для спекуляцій проти нього".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Холодницький розповідав про високі зарплати в САП, які нібито гарантують безпеку від корупції і хабарництва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?