Підвищення цін на газ: МВФ висунув Україні новий ультиматум
Категорія
Економіка
Дата публікації

Підвищення цін на газ: МВФ висунув Україні новий ультиматум

Підвищення цін на газ: МВФ висунув Україні новий ультиматум
Джерело:  Reuters

Україна зобов'язана виконувати взяті на себе зобов'язання щодо погодження цін на газ в рамках програми кредитування МВФ в розмірі 17,5 млрд доларів. Приведення цін на газ до ринкового рівня є основною умовою для виділення траншу для України.

Про це заявив постпред МВФ в Україні Йоста Люнгман, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Читайте також: Нафтогаз різко підвищив тарифи на газ для промисловості

Люнгман підкреслив, що дуже важливо, щоб ціни на газ в Україні, включаючи тарифи для населення, визначалися ринком, що передбачено реформами, проведеними в 2016 році. Він також нагадав, що ціни на газ для населення в Україні не переглядалися близько двох років, хоча за цей час світові ціни значно піднялися.

"Наслідком цього є приховані і регресивні за своєю суттю субсидії, від яких насамперед і непропорційно виграють споживачі, які витрачають найбільші обсяги газу", - заявив Люнгман.

При цьому Кабмін відмовився від вимог МВФ підняти тарифи на газ для українців з 1 квітня 2018 року. Уряд анонсував, що нова формула розрахунку цін на газ для населення буде затверджена тільки з наступного опалювального сезону, а ціни на газ до 1 червня 2018 року підніматися не будуть.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що МВФ вимагав від українського уряду підняти ціни на газ для населення ще з 1 жовтня 2017 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?