SpaceX вивела на орбіту нову партію супутників зв'язку: опубліковано видовищне відео
Категорія
Технології
Дата публікації

SpaceX вивела на орбіту нову партію супутників зв'язку: опубліковано видовищне відео

SpaceX вивела на орбіту нову партію супутників зв'язку: опубліковано видовищне відео
Джерело:  online.ua

Компанія SpaceX вивела на орбіту чергову партію супутників зв'язку. Успішний пуск ракети Falcon 9, на борту якої знаходилося 10 комунікаційних супутників Iridium NEXT, був проведений в п'ятницю, 30 березня.

Про це повідомляється на сайті SpaceX, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Запуск Falcon Heavy в космос: розкрито основні таємниці Ілона Маска

Відзначається, що всі запущені в космос 860-кілограмові супутники були успішно виведені на орбіту. Кожен з них має антену L-діапазону для передачі звуку і даних на телефони і термінали даних на землі.

Це п'ята партія телекомунікаційних супутників, яка була запущена на орбіту SpaceX. В рамках даного проекту, загальна вартість якого становить майже 3 млрд доларів, планується запустити в космос всього 75 супутників.

Слід зазначити, що після чергового успішного запуску супутників зв'язку на орбіту, компанія SpaceX отримала дозвіл від федеральної комісії із зв'язку США на розгортання системи глобального супутникового інтернету. Цей дозвіл став першою ліцензією на надання широкосмугового інтернет-зв'язку з використанням нового покоління супутникових технологій з низькою земної орбиталью.

Відео запуску Falcon 9 з новою партією супутників на борту:

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Ілон Маск показав, як прискорювач Falcon Heavy впав в океан.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?