У Кембриджі поховали Стівена Хокінга: опубліковано відео прощання з легендарним вченим
Категорія
Світ
Дата публікації

У Кембриджі поховали Стівена Хокінга: опубліковано відео прощання з легендарним вченим

У Кембриджі поховали Стівена Хокінга: опубліковано відео прощання з легендарним вченим
Джерело:  online.ua

У британському Кембриджі відбувся похорон видатного фізика-теоретика Стівена Хокінга. Прощання з легендарним вченим проходило в церкві Святої Марії, після чого прах Стівена Хокінга був похований в лондонському Вестмінстерському абатстві. Вченого поховали поруч з могилами Чарльза Дарвіна і Ісаака Ньютона.

Фото і відео з церемонії прощання зі Стівеном Хокінгом були опубліковані в соцмережах, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Паралельні світи: в мережі знайшли останню наукову роботу Хокінга

Попрощатися з легендарним вченим прийшли тисячі людей, які гучними оплесками зустріли траурний кортеж. Ці оплески супроводжувалися дзвонами церкви - прозвучало 76 ударів дзвонів, за кількістю років життя вченого.

Поминальну службу в церкві відвідали близько півтисячі людей, в числі яких були присутні троє дітей Стівена Хокінга - Роберт, Люсі і Тім. Під час прощання з ученим прозвучало безліч промов на його адресу, серед яких була фраза: "Спадщина професора Стівена Хокінга буде жити вічно".

Нагадаємо, Стівен Хокінг є автором теорії про випаровування чорних дір, довести яку так і не встиг за життя. Також вчений залишив світу величезну кількість важливих наукових відкриттів.

Як повідомляв ONLINE.UA, Стівен Хокінг помер 14 березня 2018 року. Він пішов з життя у віці 76 років у своєму будинку в Кембриджі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?