В Україні ввели новий розрахунок пенсій: з'явилися подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні ввели новий розрахунок пенсій: з'явилися подробиці

В Україні ввели новий розрахунок пенсій: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

В Україні з 1 квітня почали по-новому розраховувати пенсії. Відтепер, працюючим пенсіонерам будуть автоматично перераховувати пенсію без офіційного звернення до Пенсійного фонду.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ПФ України.

Читайте також: Кабмін підвищив пенсії українським військовим: названі цифри

Перерахунок пенсій буде проведений усім працюючим пенсіонерам, які на 1 березня 2018 року мають 24 місяці додаткового трудового стажу, навіть якщо він був з перервами. Відзначається, що перерахунок буде проведений на вигідних умовах для пенсіонерів - з урахуванням тільки страхового стажу або страхового стажу та заробітної плати. При цьому тим, у кого після перерахунку пенсія не виросте, її не зменшать, а будуть платити, як і раніше.

З 1 квітня також отримають перераховані пенсії українські військові, а точніше - пенсіонери-силовики. Їм пенсію підвищили з 1 січня 2018 року в середньому на 1500 гривень.

Нагадаємо, в 2018 році в Україні планують двічі підвищити розмір мінімальної пенсії, яка на сьогоднішній день становить 1373 грн. З 1 липня вона підвищиться до 1435 гривень, а з 1 грудня - до 1497 грн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні запустили сервіс, за допомогою якого можна дізнатися про свій робочий стаж і перевірити пенсійні нарахування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?