Нова провокація: Росія готує ракетні навчання в Балтійському морі
Категорія
Світ
Дата публікації

Нова провокація: Росія готує ракетні навчання в Балтійському морі

Нова провокація: Росія готує ракетні навчання в Балтійському морі
Джерело:  online.ua

З 4 по 6 квітня Росія запланувала нові ракетні навчання в Балтійському морі в латвійській економічній зоні. У Латвії дії Москви розглядають як нову провокацію.

Про це йдеться в повідомленні МЗС Латвії, адресованому НАТО, передає ONLINE.UA з посиланням на LETA.

Читайте також: Росія почала широкомасштабні навчання в окупованому Криму

У документі говориться, що Росія не порушує міжнародні зобов'язання під час ракетних навчань, але створює напруженість в балтійському регіоні. Відзначається, що ракетні навчання РФ запланувала в тій зоні, в якій раніше вони ніколи не проводилися. У зв'язку з цим у всіх країн, кордони яких наближені до даного району, виникли питання.

У Латвії вважають, що дані дії Росії ставлять під загрозу цивільні кораблі і літаки, що пролітають над Балтійським морем. При цьому Агентство цивільної авіцаціі прийняло рішення закрити повітряний простір на час ракетних навчань Росії.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Міноборони України зробили тривожну заяву про збільшення військової російської присутності біля кордонів країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?