На Землю може впасти гігантська космічна станція: названа дата
Категорія
Технології
Дата публікації

На Землю може впасти гігантська космічна станція: названа дата

На Землю може впасти гігантська космічна станція: названа дата
Джерело:  The Guardian

До Землі на великій швидкості наближається 8-тонна китайська орбітальна станція Тяньгун-1, яка в найближчі дні може впасти на нашу планету. За прогнозами експертів, є ризики того, що важкі уламки впадуть на Землю вже в найближчі години.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Читайте також: На Землю падає хімічна космічна станція: названі терміни і наслідки для людей

Китайська сторона заявляє, що Тяньгун-1 впаде на Землю 2 квітня. Вчені нагадали, що станція некерована, тому точно спрогнозувати і проконтролювати її падіння неможливо.

При цьому в Європейському космічному агентстві вважають, що ризики падіння уламків китайської космічної станції на Землю можна порівняти з шансами виграшу в лотерею. Експерти переконані, що навіть якщо уламки Тяньгун-1 впадуть на нашу планету, то це станеться над територією океану.

Вчені також розрахували, що після того, як станція увійде в атмосферу Землі, вона почне руйнуватися на висоті 150 км. За прогнозами експертів, під впливом вкрай високих температур, викликаних входженням на високій швидкості в атмосферу нашої планети, Тяньгун-1 згорить за тиждень.

Нагадаємо, Тяньгун-1 є першою орбітальної китайської станцією, назва якої перекладається як Небесний палац. Вона була запущена в космос в 2011 році, але через п'ять років, в 2016 році, станція припинила функціонувати, внаслідок чого з нею було втрачено зв'язок.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в лютому до Землі на максимально близьку відстань наближався величезний астероїд-хмарочос.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?