Китайська космічна станція впала на Землю: з'явилися подробиці
Категорія
Технології
Дата публікації

Китайська космічна станція впала на Землю: з'явилися подробиці

Китайська космічна станція впала на Землю: з'явилися подробиці
Джерело:  Associated Press

8-тонна китайська космічна станція Тяньгун-1 увійшла в атмосферу Землі о 03:15 за київським часом 2 квітня. Вона повністю згоріла над Південною частиною Тихого океану.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на АР.

Читайте також: NASA показало, як глобальне потепління охоплює Землю

Вчені відзначили, що гігантська космічна станція, яка впала на Землю, не представляє небезпеки для людей. Після аналізу, який був проведений Центром аерокосмічного контролю в Пекіні, стало відомо, що всі її уламки майже згоріли в атмосфері.

Раніше повідомлялося, що космічна станція могла впасти в океан біля узбережжя Бразилії, в районі міст Сан-Паулу і Ріо-де-Жанейро. У той же час екперти виключали ризики на людей, так як великі уламки корабля не могли б вціліти під впливом високих температур при входженні в атмосферу нашої планети.

Нагадаємо, космічний корабель Тяньгун-1 був першою китайською орбітальною станцією, яку запустили у космос в 2011 році. Через шість років зв'язок з нею був втрачений через припинення функціонування. У 2018 році стало відомо, що корабель мчить на швидкості близько 27000 км/год до нашої планети, а на борту його ще є запас хімічних речовин, які можуть нести загрозу для населення.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше вчені висунули несподівану теорію про причини зникнення життя на Марсі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?