Нік Вуйчич почав боротьбу проти булінгу в українських школах в рамках проекту «Безпечна школа»
Категорія
Україна
Дата публікації

Нік Вуйчич почав боротьбу проти булінгу в українських школах в рамках проекту «Безпечна школа»

Нік Вуйчич почав боротьбу проти булінгу в українських школах в рамках проекту «Безпечна школа»
Джерело:  online.ua

29-30 березня 2018 року всесвітньо відомий мотиваційний спікер Нік Вуйчич знову відвідав Україну. Під час свого візиту він приєднався до проекту «Безпечна школа», який впроваджується Міністерством освіти і науки, спільно з міжфракційним депутатським об'єднанням «За духовність, моральність та здоров'я України». Проект відбуватиметься протягом року та охопить всю країну за підтримки телеканалів «1+1» і «Надія». В цілому передбачається інформаційна кампанія щодо попередження цькування дітей як з боку однолітків, так і з боку дорослих.

Згідно з дослідженням, проведеним UNICEF, з булінгом зіткнулися 89% українських школярів. Останнім часом цькування в школах прийняло нові, більш жорсткі форми, і страждають від нього, перш за все, діти з особливими потребами, які вважаються групою «не такими».

Презентація проекту почалася з прес-конференції, спікерами якої виступили: Нік Вуйчич - всесвітньо відомий спікер, людина без рук і ніг; Лілія Гриневич - Міністр освіти і науки України; Микола Кулеба - Уповноважений Президента України з прав дитини; Павло Унгурян - народний депутат України; Яна Кучеренко - директор комунікаційного агентства Key Strategy, представник Ніка Вуйчича в СНД.

Проект «Безпечна школа» націлений на посилення рівня безпеки в навчальних закладах, перетворення їх у простір, де немає насильства і цькування. Як зазначила Лілія Гриневич, Міністр освіти і науки України: «Корінь походження булінгу - це зневажання всіх цінностей. Школа ніколи з цим не працювала, але ми будуємо нову систему. Показник хорошої школи - це перш за все не результати ЗНО, а безпечна атмосфера».

Під час свого візиту Вуйчич обговорив зі шкільними вчителями, методистами та психологами питання зміни спілкування в школі, в дитячому колективі та сім'ї з метою подолання насильства. Послухати виступи Ніка в Київський Палац дітей та юнацтва приїхали 800 дітей і 800 працівників навчальних закладів. Свого часу Нік сам був першою дитиною з особливими потребами в Австралії, який почав навчатися у звичайній школі. Тому досвід того, як він вийшов переможцем після знущання своїх однолітків став великою підтримкою українським дітям.

В рамках проекту «Безпечна школа» Нік Вуйчич взяв участь у створенні Національної Дитячої Ради, завдання якої - долучення маленьких українців до прийняття рішень на вищому рівні, а також формування дитячої політики всієї країни. Рада складатиметься з лідерів шкільного самоврядування та випускників інтернатних закладів з різних куточків України.

«67% дітей за останні три місяці зіткнулися з булінгом в школі. 24% дітей стали жертвами булінгу серед однокласників. Завдяки ініціативі Ніка Вуйчича та Лілії Гриневич скоро кожен учитель отримає практичні інструкції, як діяти в подібних ситуаціях. Проблема насильства не буде замовчуватися, ми зробимо все можливе, щоб діти, батьки і вчителі мали всі інструменти зупинити травлю в школах», - прокоментував Микола Кулеба, ініціатор створення Ради.

Нік також зустрічався з українськими політиками під час вечері в готелі Fairmont, де розповів про те, як він бачить розвиток України в найближчі 10 років і за допомогою яких змін можна поліпшити ситуацію.

Наступного дня Нік завітав до телеканалу «1+1» і став гостем «Сніданку», зустрівся з Мариною Порошенко, дружиною Президента країни, з якою обговорили особливості інклюзивної системи освіти, та провів зустріч з Філаретом, Патріархом Київським і всієї Руси - України, предстоятелем Української православної церкви Київського патріархату. В ході бесіди вони обговорили вплив духовних цінностей на життя суспільства, його економічний розвиток і домовилися про проведення прес-конференції наступного жовтня.

Поспілкуватися з Ніком Вуйчичем висловили бажання не тільки школярі, вчителі, представники ЗМІ та релігії, але також керівництво уряду, яке запросило його на закриту зустріч до Кабінету Міністрів, де вони обговорили особливості реформи освіти і важливість інтеграції якомога більшої кількості політиків в нові ініціативи Вуйчича .

На завершення свого візиту Нік відвідав поранених бійців АТО в нейрореабілітаційному центрі Nodus, яким висловив підтримку і надихнув своїм прикладом, показавши, що життя без кінцівок може бути не менш цікавим.

Завдяки участі Ніка в проекті «Безпечна школа» було започатковано реформу освіти, впровадження якої надасть Україні шанс вийти на європейський рівень в цій сфері. Нік Вуйчич обіцяв повернутися через пів року і ініціювати нові соціальні проекти не тільки в Києві, а й в регіонах.

Організацією приїзду Ніка Вуйчича в Україні займається його офіційний представник - комунікаційне агентство Key Strategy, за підтримки Міністерства освіти і науки України, КМДА та телеканали «1+1» (Соціальний проект «Право на освіту») і «Надія». Головним спонсором виступила міжнародна мережа фітнес-клубів FitCurves.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?