Нове скандальне рішення ватажка "ДНР" призведе до страшної катастрофи - Міноборони
Категорія
Події
Дата публікації

Нове скандальне рішення ватажка "ДНР" призведе до страшної катастрофи - Міноборони

Нове скандальне рішення ватажка "ДНР" призведе до страшної катастрофи - Міноборони
Джерело:  online.ua

Затоплення шахти "Юнком" в Донецькій області призведе до неминучої радіоактивної катастрофи, яка торкнеться не тільки окупованого Донбасу.

Про це заявив начальник упралвенія екологічної безпеки та протимінної діяльності Міноборони України Максим Комісаров на брифінгу, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

Читайте також: "Репресії" на окупованому Донбасі: жителі "ДНР" в паніці від указу Захарченка

Коментуючи ситуацію, яка виникне після реалізації наказу ватажка "ДНР" Олександра Захарченка ліквідувати шахту шляхом її затоплення, Комісаров нагадав, що ще в радянські часи там був проведений підземний ядерний вибух. У Міноборони впевнені, що радіоактивні продукти від того вибуху досі перебувають під землею і в разі потрапляння туди води, вони проникнуть в грунтові води.

"У випадку, якщо цей об'єкт буде затоплений, то з цією водою частинки, заражені в результаті ядерного вибуху, можуть проникнути в грунтові води і можна тільки уявити, що буде далі. Це дуже небезпечно", - заявив Комісаров.

Також він підкреслив, що Міноборони намагається вплинути на дану ситуацію, але поки безрезультатно.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ватажок "ДНР" прийняв рішення з 14 квітня припинити відкачку води на шахті "Юнком", що може мати незворотні наслідки для мешканців Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?