Вчені знайшли ефективний спосіб боротьби з депресією
Категорія
Світ
Дата публікації

Вчені знайшли ефективний спосіб боротьби з депресією

Вчені знайшли ефективний спосіб боротьби з депресією
Джерело:  Hi-News

Здорова дієта з низьким вмістом солі здатна покращувати психо-емоційний стан людей і позбавляти від симптомів депресії. До такого висновку прийшли американські вчені з Університету Раша, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Вчені визначили найкрасивішу жінку світу: опубліковані фото

Вони провели масштабний 6-річний експеримент, до якого залучили близько тисячі респондентів. Вчені запропонували пацієнтам перейти на певну дієту, в ході якої спостерігали за їхнім психічним станом.

У здорову дієту, яку вчені запропонували пацієнтам, входило багато овочів і фруктів, круп і знежирених молочних продуктів. Але головним її правилом став низький вміст натрію, тобто кухонної солі. По завершенню дослідження з'ясувалося, що ті респонденти, які суворо дотримувалися даної дієти, практично не були схильні до депресивного стану, ніж ті, хто включав в свій раціон "заборонені" солоні продукти.

Пізніше експерти провели ще один експеримент, за підсумками якого таже було доведено вплив продуктів харчування на емоційний стан. В ході цього дослідження фахівці розділили на дві групи людей з депресивними розладами - одним було запропоновано перейти на здорову дієту, а іншим - допомогу психологів. Кращих результатів досягли ті респонденти, які дотримувалися дієти, а ось допомога фахівців допомогла тільки 8% пацієнтів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені зробили черговий прорив в області регенеративної медицини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?