Отруєння Скрипаля: стало відомо місце виготовлення отрути "Новачок"
Категорія
Світ
Дата публікації

Отруєння Скрипаля: стало відомо місце виготовлення отрути "Новачок"

Отруєння Скрипаля: стало відомо місце виготовлення отрути "Новачок"
Джерело:  The Times

Британські спецслужби визначили, що нервово-паралітичну речовину "Новачок", якою в Солсбері були отруєні колишній російський шпигун Сергій Скрипаль і його дочка, було створено в російській лабораторії.

Про це повідомляє The Times з посиланням на джерела в спецслужбах Великої Британії, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Отруєння Скрипаля: у слідства з'явилася нова несподівана версія

Виявити місце розташування секретної лабораторії РФ вдалося за допомогою наукового аналізу і даних розвідки, яка була проведена протягом декількох днів після замаху на життя Скрипаля. У спецслужбах не вказують точне місце, де був створений "Новачок", але запевняють, що знали про нього ще до отруєння екс-розвідника ГРУ РФ.

Також вказується, що британські спецслужби не повністю впевнені щодо джерела походження нервово-паралітичної речовини "Новачок", але не виключають, що в Росії проводили тестові випробування отрути, щоб дізнатися, чи можна її використовувати для здійснення замовних вбивств.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше британська поліція назвала точне місце отруєння Скрипаля та його дочки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?