Силовий сценарій: Лавров виступив з новою гучною заявою по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Силовий сценарій: Лавров виступив з новою гучною заявою по Донбасу

Силовий сценарій: Лавров виступив з новою гучною заявою по Донбасу
Джерело:  РІА Новини

Україна зриває реалізацію Мінських угод і готує силовий сценарій на Донбасі.

З такими гучними звинуваченнями на адресу України в черговий раз виступив глава МЗС РФ Сергій Лавров на Московській конференції з міжнародної безпеки, передає ONLINE.UA з посиланням на РИА Новости.

Читайте також: Меркель не допоможе: у Росії назвали умову для введення миротворців на Донбас

Російський міністр закордонних справ впевнений, що Київ за підтримки Заходу прагне вирішити проблему на Донбасі силовим шляхом. Це, за словами Лаврова, підтверджує закон про реінтеграцію Донбасу, а також намір української сторони ввести на окуповані території миротворчу місію ООН.

У той же час міністр оборони України Степан Полторак нагадав, що причиною конфлікту на Донбасі є збройна агресія Росії. Він додав, що Москва продовжує нарощувати військову присутність в окупованих Донецькій і Луганській областях, щоб вести бойові дії проти України. За словами Полторака, тільки за 2017 рік бойовики більше 15 тисяч разів вели обстріли по позиціях українських захисників.

Також Полторак підкреслив, що Україна підтримує і має намір надалі підтримувати курс на дипломатичне врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Але ми можемо і будемо використовувати суверенне право на самооборону. Тому наша країна буде діяти в рамках комплексу політико-дипломатичних, санкційних та інших заходів для відновлення територіальної цілісності України та для стримування збройної агресії РФ", - підкреслив Полторак.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лавров назвав війною без правил і пристойностей дипломатичний бойкот Росії в зв'язку з отруєнням Скрипаля в Великій Британії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?