Тютюнові гіганти знову поширюють фейк про львівського виробника сигарет
Категорія
Економіка
Дата публікації

Тютюнові гіганти знову поширюють фейк про львівського виробника сигарет

Тютюнові гіганти знову поширюють фейк про львівського виробника сигарет
Джерело:  24 канал

На цьому тижні ряд досить відомих ресурсів опублікували інформацію про те, що «Львівська тютюнова фабрика» (ЛТФ) з вересня 2017 по січень 2018 р не купила жодної акцизної марки для виробництва сигарет і не платила акцизний податок. Ця інформація була оприлюднена на підставі відповіді ДФС на депутатський запит №114/7-821/1 від 02.03.18 р. Про це повідомляє 24 Канал, передає ONLINE.UA.

Але, як пояснили в прес-службі «Винниківської тютюнової фабрики», ЛТФ і не могла отримувати акцизні марки.

Справа в тому, що більше року тому юридична особа ТОВ «Львівська тютюнова фабрика» припинила існування. Виробникові повернули її історичну назву - «Винниківська тютюнова фабрика» (ВТФ), було утворено нову юрособу, яка сплачувала акцизний податок і, в установленому порядку, отримувала акцизні марки.

У зв'язку з цим прес-служба «Винниківської тютюнової фабрики» заявила наступне: «Ми ознайомилися з деякими матеріалами про те, що ЛТФ в 2017 р не отримала жодної акцизної марки. Подібні нахабно брехливі матеріали ми розцінюємо, як методи брудної конкуренції з боку транснаціональних корпорацій PhilipMorris, JTI, В.А.Т. і монополіста на ринку дистрибуції сигарет - компанії «Тедіс». Вони всіма правдами і неправдами вже четвертий рік намагаються «протягнути» через парламент введення мінімальних цін на сигарети. За нашими розрахунками, якщо ВР погодиться з цією ініціативою, вже в цьому році пачка сигарет коштуватиме в роздрібі 26,5 грн, а в 2019 г. - більше 30 грн. Це призведе до стрімкого зростання цін на тютюнові вироби в цілому, можливості отримання зазначеними суб'єктами надприбутки і зростанням контрабанди сигарет в Україну.

«Винниківська тютюнова фабрика» послідовно виступає проти введення мінімальних цін і відстоює принципи чесної конкуренції на ринку, що і не влаштовує учасників своєрідного картельної змови великих корпорацій і найбільшого дистрибутора».

Крім того, прес-службою ВТФ були надані матеріали, що підтверджують сплату в 2017 р. акцизного податку - майже 1,3 млрд. грн і більше 360,5 млн. грн за перший квартал 2018 р.

До речі, «Винниківська тютюнова фабрика» зараз стала провідним платником податків в регіоні. Прозорої усієї її діяльності підтверджується вдячністю Головного управління УКРІНФОРМ в Львівській області за підписом начальника управління Ігоря Кондра - «за високий рівень податкової культури, сумлінне виконання податкових зобов'язань».

Як підкреслили в прес-службі ВТФ, це відкрита інформація і вона добре відома конкурентам. Але згаданий депутатський запит був навмисне оформлений таким чином, що стосувався придбання акцизних марок вже закритим юридичною особою і саме за той період, коли ця особа вже припинило діяльність.

Це могло бути зроблено тільки метою очорнити єдиного в Україні національного виробника тютюнових виробів, тобто проявом нечесної конкуренції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?