У Верховній Раді прийняли важливе рішення по російському "Північному потоку-2"
Категорія
Політика
Дата публікації

У Верховній Раді прийняли важливе рішення по російському "Північному потоку-2"

У Верховній Раді прийняли важливе рішення по російському "Північному потоку-2"
Джерело:  online.ua

Депутати Верховної Ради прийняли проект постанови про російському газопроводу "Північний потік-2", через який буде транспортуватися газ в Європу в обхід України. У документі міститься звернення до міжнародного співтовариства із закликом протистояти будівництву газопроводу.

Відповідну постанову було прийнято 5 квітня, передає ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт ВРУ.

Читайте також: Німеччина прийняла остаточне рішення по російському "Північному потоку-2"

Українські парламентарії в зверненні вказують, що будівництво російського газопроводу в Європі несе загрозу всьому міжнародному газовому ринку, так як "Північний потік-2" дозволить РФ стати абсолютним монополістом, якому будуть підвладні контроль за обсягом поставок газу і його ціною. У пояснювальній записці до документа депутати вказують, що Москва також отримає можливість відмовляти в поставках газу країнам Центральної Європи, які сьогодні роблять закупівлі газу у російського монополіста за комерційними контрактами.

У Раді підкреслили, що запуск "Північного потоку-2" буде мати глобальні наслідки, які приведуть до економічної дестабіліцазіі всієї Європи. Тому українські депутати закликали вжити невідкладних заходів щодо протидії будівництву російського газопроводу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ЄС прийняли серйозне рішення по російському "Північному потоку-2", яке призведе до масштабних збитків "Газпрому".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?