Ресурси для інтерактивного вивчення іноземних мов
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Ресурси для інтерактивного вивчення іноземних мов

Ресурси для інтерактивного вивчення іноземних мов
Джерело:  online.ua

Самостійне вивчення іноземних мов, звичайно, варте витрачених зусиль і часу. Проте наскільки ефективне навчання, коли ти не розумієш власні помилки й не знаєш, як їх виправити? «Студвей» заохочує своїх читачів використовувати час максимально корисно. До вашої уваги добірка ресурсів для інтерактивного, а отже, більш результативного вивчення іноземних мов.

Інтерактивні мережі для вивчення мов

Lang-8

Платформа функціонує за звичними принципами соціальних мереж: ти маєш особистий профіль, можеш додавати друзів та спілкуватися з ними, публікувати пости тією іноземною мовою, яку вивчаєш. Можна обрати відразу декілька мов. Особливість Lang-8 полягає в тому, що кожен твій пост редагується носіями мови. Це зручно, бо є можливість бачити й аналізувати власні помилки, звертатися із запитаннями, коли щось незрозуміло. Так само можна виправляти помилки користувачів, що вивчають рідну тобі мову. За кожне редагування текстів інших користувачів нараховуються L-бали. Чим більша їхня кількість, тим більше шансів отримати фідбек на власний пост.

Mixxer

Це освітня ініціатива Коледжу Дікінсона, мета якої – об’єднати викладачів та охочих вивчати іноземні мови з усього світу. Mixxer пропонує спілкування у Skype із обраними мовними партнерами. Можна створювати окремі мовні спільноти та запрошувати професорів-носіїв мови для спілкування у групах. Як і в Lang-8, передбачена функція редагування та аналізу помилок.

Livemocha

Засновники сайту вважають, що ефективне вивчення іноземної мови неможливе без постійної практики. Тому вони пропонують методику, що націлена на інтерактивне засвоєння розмовних та письмових навичок за допомогою постійного зворотного зв’язку, корекції помилок. Виконані вами вправи з аудіювання, читання, письма чи вимови перевіряються Livemocha-спільнотою, що налічує 16 млн користувачів, серед яких 1 млн – поліглоти й мовні експерти.

Переваги: соціальні мережі для вивчення іноземних мов – чудовий спосіб опанувати неформальні мовні аспекти, відчути культурну специфіку, атмосферу безпосереднього спілкування з носіями мови.

Недоліки: такі ресурси не завжди ефективні, бо є ризик отримати неякісний фідбек від людини, яка не є достатньо компетентною. Ці ресурси також недоцільні, коли необхідно зрозуміти більш нормативні нюанси мови (наприклад, щоби створити офіційний документ), особливо, коли потрібно відшліфувати навички письма.

У такому випадку в нагоді можуть стати ресурси, що пропонують граматичну й орфографічну корекцію з детальним аналізом помилок та альтернативними варіантами синтаксичних конструкцій.

Граматичний та орфографічний фідбеки онлайн

Write & Improve

Надзвичайно корисний ресурс для вдосконалення письмових навичок. За допомогою програми можна завантажувати чи писати власні тексти об’ємом 180-200 слів відповідно до запропонованих тем (можна обрати свою) або конкретних видів текстів, найбільш корисних із точки зору написання: лист, стаття, історія. Ресурс також зручний тим, що незавершений текст можна зберегти і повернутися до нього знову в будь-який момент. Після завантаження тексту ви отримаєте оцінку за встановленою шкалою, а також детальний фідбек, що складається із тривимірного аналізу (орфографічні помилки, неправильна структура речень, помилки та недоречні структури речень разом). Ураховуючи зауваження, кожен текст можна переробляти знову і знову та нарешті отримати найвищу оцінку. На жаль, поки що такий сервіс доступний лише для англійської мови.

LanguageTool

Універсальний інструмент для перевірки граматики та стилю написання текстів. Це трохи спрощена версія в порівнянні з Write & Improve (ви не отримаєте оцінку якості свого тексту), проте, окрім граматичних та орфографічних помилок, ресурс допомагає виявити логічні хиби, пояснити неправильну пунктуацію. Ряд помилок, на яких необхідно акцентувати увагу, із вашої точки зору, можна налаштувати самостійно. LanguageTool – програма, що працює з понад 30 іноземними мовами.

Ginger

Ця програма (окрім Windows, доступна для iOS та Android як розширення для Chrome) особливо незамінна для написання наукових текстів. Ginger – і перевірка граматики, і синонімайзер (дозволяє перефразовувати речення), і коректор, і словник, і особистий репетитор, що містить 40 іноземних мов. Тож усі види можливих помилок будуть знайдені та знешкоджені, будьте певні.

Переваги: максимальна виявлена і виправлена кількість помилок у письмовому тексті з детальним поясненням, чому саме це вважається помилкою.

Недоліки: вузька сфера застосування; на відміну від соціальних мовних мереж не вдасться удосконалити, наприклад, навички усного мовлення (хоча деякі альтернативи вирішення цього питання має Ginger).

Фото:wordpress.com

Автор Валентина Кисельова

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?